narcissen
B.O.O.G. bericht van 11 augustus 2010

Zelfs in de vakantieperiode heeft de 's-Gravendijkwal een aantal keren de krant gehaald.
B&W heeft aan B.O.O.G. een brief gestuurd met daarin een voorstel om de overdaad aan panden voor opvangorganisaties (de dagopvang geeft de meeste overlast en bewegingen). De kranten legden meer de nadruk op slecht onderhouden sekspanden (dat zijn ze niet allemaal), maar het terugdringen van de opvangsector is een dringender en oudere wens van B.O.O.G.

Begin september hebben we een overleg met de stadsmarinier om de plannen verder te bespreken. We hopen dat er toch iets mogelijk is, ondanks de droeve constatering dat het stadsbestuur geen geld over heeft en geen dwang wil uitoefenen om de verdunning van opvang voortvarend aan te pakken. Dezelfde verdunning die zij net zo noodzakelijk vindt als wij. Wordt vervolgd, dus.

Inmiddels heeft ook iedereen kunnen zien dat er gewerkt wordt aan de technische kanten van de overkappingsplannen. Er worden proefboringen en metingen uitgevoerd.

Het bestuur van B.O.O.G. hoopt de leden uit te kunnen nodigen voor een - verlate - ledenvergadering, waarschijnlijk eind september. Dan organiseren we hopelijk tegelijk een thematische bijeenkomst voor alle (buurt)bewoners.
Zoals ''gebruikelijk'' proberen we dan bestuurders uit te nodigen die verantwoordelijk zijn voor de overkapping en/of het terugdringen van overlastpanden. Veel ontwikkelingen, dus hou deze website in de gaten (en abonneer u op de nieuwsbrief)!

Bestuur B.O.O.G.

 

  terug naar alle berichten...

  terug naar huispagina...